Krkonošské kyselo
(polévky)
Suroviny:
- 3/4 kostky
- 1 lžíce
- 1/2 hrnku
- 1/2 hrnku
- 3 střední
- 2
- 1 hrst
- 1 l
- 1 špetka
- 1 špetka
- dle chuti
- droždí
- hladké mouky
- vlažné vody s mlékem
- okurkového láku
- brambory
- vejce
- hub
- vývaru
- kmínu
- soli
- cukru
Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme kvasnice, přidáme lžíci mouky, promícháme a dolijeme mlékem. Do hrnce s vývarem dáme vařit brambory nakrájené na kostičky a přidáme k nim houby.
Před dovařením brambor přilijeme kvásek, okurkový lák a případně dosladíme trochou cukru. Přidáme kmín, případně dosolíme dle chuti.
Na pánvičce zvlášť uděláme míchaná vajíčka, která poté přidáme do polévky.
[vytvořeno: 24. 11. 2016]
[zdroj: babička]