Let's Cook

Krkonošské kyselo

(polévky)

Suroviny:

  • 3/4 kostky
  • 1 lžíce
  • 1/2 hrnku
  • 1/2 hrnku
  • 3 střední
  • 2
  • 1 hrst
  • 1 l
  • 1 špetka
  • 1 špetka
  • dle chuti
  • droždí
  • hladké mouky
  • vlažné vody s mlékem
  • okurkového láku
  • brambory
  • vejce
  • hub
  • vývaru
  • kmínu
  • soli
  • cukru

Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme kvasnice, přidáme lžíci mouky, promícháme a dolijeme mlékem. Do hrnce s vývarem dáme vařit brambory nakrájené na kostičky a přidáme k nim houby.

Před dovařením brambor přilijeme kvásek, okurkový lák a případně dosladíme trochou cukru. Přidáme kmín, případně dosolíme dle chuti.

Na pánvičce zvlášť uděláme míchaná vajíčka, která poté přidáme do polévky.

[zdroj: babička]