Let's Cook

Thajské kuřecí kari

(hlavní jídla)

Suroviny: (na 4 porce)

  • 1 lžíce
  • 4 lžíce
  • 500 g
  • 1 palec
  • 3
  • 250 g
  • 150 g
  • 1/2
  • 1 hrst
  • 1
  • 2 lžíce
  • 1 plechovka
  • 1 lžíce
  • thajské kari pasty
  • rostlinného oleje
  • kuřecích prsou
  • zázvoru
  • mrkve
  • brokolice
  • fazolových lusků
  • větší červené papriky
  • mungo klíčků
  • červená cibule
  • třtinového cukru
  • kokosového mléka
  • solamylu

Nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje.

Na rozpálené pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přimíchámé kari pastu (používám oranžovou), po změknutí přidámé kuřecí prsa a na drobno nakrájený zázvor.

Když je maso téměř hotové, přendáme ho do misky a místo něj na pánev nasypeme na nudličky nakrájenou mrkev, papriku, na malé kousky rozdělenou brokolici a zarestujeme.

Po chvilce přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, fazolové lusky a zasypeme třtinovým cukrem. Zarestujeme a poté vrátíme maso do pánve.

Vlijeme kokosové mléko a dobře promícháme, přidáme mungo klíčky a chvilku redukujeme. Rozmícháme solamyl v troše vody a přilijeme do pánve. Chvilku povaříme do zhoustnutí a podáváme s jasmínovou rýží.